mashverat1

 

سوالات متداول در خصوص گرفتن ویزای تحصیلی اتریش

دوستان این مجموعه از سوالات از جایی کپی برداری نشده و حاصل چندین سال تجربه ما و دوستان دیگر از زندگی وتحصیل در اتریش است

قاعدتا تا جایی که امکان داشته سعی شده تا جوابها کلیت داشته باشد و قطعا بدون نقص نیست ولی حتما و حتما به شما در رسیدن به جواب سوالاتتان کمک خواهد کرد

 

سوالات مربوط به ویزای تحصیلی و کارهای بعد از دریافت پذیرش :

 

1-چه زمانی وقت سفارت بگیریم برای تحویل مدارک ؟ قبل از رسیدن پذیرش یا بعدش ؟

جواب : با توجه به قانون جدید باید منتظر باشین تا پذیرش صادر بشه و با یک اسکن از پذیرش و یک اسکن از پاسپورت باید وقت سفارت بگیرین

2- چه مدارکی باید به سفارت بدیم برای ویزا ؟

جواب : مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی از قرار زیر است :

*اصل پذیرش دانشگاه به همراه فتوکپی

نکته بسیار مهم : قبل از تحویل اصل پذیرش به دانشگاه حتما و حتما یه کپی رنگی با کیفیت عالی از پذیرش برای خودتان تهیه کنید

*گواهی عدم سوء پیشینه ترجمه شده به آلمانی به همراه فتوکپی

نکته : این گواهی یک ماه اعتبار دارد و در صورت ترجمه 3 ماه معتبر است ولی هرچه تاریخ آن به زمان تحویل مدارک نزدیکتر باشد بهتر است

*گواهی تمکن مالی به همراه فتوکپی که باید به ازای هر فرد بالای 18 سال مبلغ 10.000 یورو در حساب بانکی به اسم شما موجود باشد

*ریز پرینت حساب و گردش مالی 3 ماه گذشته

* تمکن مالی و پرینت 3 ماهه ساپورت کننده مالی و مدارکی دال بر اثبات درآمد ماهیانه این فرد

نکته : تمامی واریزی های حساب شما باید یا از یک منبع مشخص و قابل اثبات باشد یا از طریق حساب ساپورت کننده مالی شما و حساب ساپورت کننده مالی هم به طور دقیق بررسی میشود و باید درآمد ایشان قابل اثبات باشد و نقل و انتقالات حساب با سند و مدرک باشد

*فرم درخواست ویزای دانشجویی که از درب سفارت میتوانید بگیرید ( میتونین همونجا بدین براتون پر کنن و یا فرمت ترجمه شده اونو در وب سایت ما پیدا کنید و خودتون ار قبل پر کنید)

*اجاره نامه خوابگاه یا منزل در اتریش در 2 نسخه

*ترجمه شناسنامه

*ترجمه قباله ازدواج برای متاهلین به همراه فتوکپی

* 2 قطعه عکس 4.5*3.5 بدون هیچ گونه روتوش (عکس رو به فرم درخواست نچسبونید! میتونید با یه گیره کاغذ به فرم درخواست الصاق کنید)

* 2 سری کپی از تمامی صفحات پاسپورت حتی صفحات سفید

نکته مهم : ترجمه شناسنامه ، سوء پیشینه و قباله ازدواج باید قبل از وقت سفارت جهت تائید به سفارت تحویل داده شود

دسته اول مدارک ( اصل مدارک)

*اصل فرم درخواست ویزای دانشجویی ( از دربان سفارت میگیرین ) + یک قطعه عکس 3.5 * 4.5 بدون هیچ گونه روتوش

*اصل پذیرش دانشگاه

*اصل مدرک تمکن مالی از حساب بانکی شما + ریز پرینت و گردش مالی 3 ماهه

* اصلمدارک ساپورت کننده مالی شما

*اصل اجاره نامه خونه یا خوابگاه

*اصل مدارک ترجمه شده شامل : الف) شناسنامه ب) گواهی سوء پیشینه ج) قباله ازدواج (برای افراد متاهل)

*یک سری کپی از تمامی صفحات گذرنامه ( حتی صفحات سفید)

دسته دوم مدارک ( کپی مدارک )

*کپی فرم درخواست ویزای دانشجویی (که همون آقای دربان بهتون 2 تا میده که بجای کپی 2 بار فرم رو پر کنید ) + یک قطعه عکس 4.5 * 3.5 بدون هیچ گونه روتوش

*کپی پذیرش دانشگاه( حتما از پذیرش تحصیلی برای خودتون کپی داشته باشین )

*کپی تمکن مالی و پرینت حساب 3 ماهه

* کپی مدارک مالی ساپورت کننده

*کپی اجاره نامه خونه یا خوابگاه

*کپی مدارک ترجمه شده شامل : الف) شناسنامه ب) گواهی سوء پیشینه ج) قباله ازدواج (برای افراد متاهل

*یک سری کپی از تمامی صفحات گذرنامه ( حتی صفحات سفید)

نکته : با این ترتیب هیچ گونه نقص مدرکی از طرف سفارت در هنگام تحویل مدارک نمیخورین ، پس دقت کنید که ترتیب چیدمان مدارک به چه صورت باشه و دقیقا با شرایط بالا

3- گواهی عدم سو پیشینه و شناسنامه و قباله ازدواج باید قبل از وقت سفارت ترجمه و تائید شده باشه ؟

جواب : بله حتما ، باید 15-20 روز قبل از وقت سفارت ، مدارکی مثل ترجمه شناسنامه ، عدم سو پیشینه یا قباله ازدواج رو بدین سفارت برای تائید و روزی که وقت سفارتتون هست برای تحویل مدارک مجددا به خودشون بدین اون مدارک رو در غیر این صورت براتون نقص مدرک میزنن و باید مجددا وقت بگیرین و خوب کلی زمان از دست میدین

4-گواهی عدم سو پیشینه از گجا باید بگیریم ؟

جواب : پلیس به اضافه 10 و سپس ترجمه به همراه مهر وزارت امور خارجه و دادگستری

5- بیمه مسافرتی 3 ماهه است و اگر ویزا تا 3 ماه صادر نشود ، بیمه باطل میشود ؟

جواب : خیر ، این بیمه به مدت 1 سال اعتبار دارد و از لحظه ای گه شما پرواز میکنید شروع خواهد تا 3 ماه و بعد از اینکه جواب ویزا مثبت بود باید بیمه تحویل بشه

6- آیا مبلغ 10.000 یورو باید از 3 ماه قبل در حساب باشد ؟

جواب : ضروری نیست ولی باید طی یک ریز پرینت 3 ماهه نشان دهید که این مبلغ به صورت یکجا و چند روز قبل از تاریخ تحویل مدارک به حساب شما واریز نشده است و تنها در صورتی امکان واریز یکجا وجود داره که از سمت ساپورت کننده مالی شما باشه ولی بهتره که پول ریز ریز به حساب واریز شده باشه و همگی یا از محل درآمد خودتون باشه یا از حساب ساپورت کننده مالی شما ، چون خط به خط پرینت مالی شما چک میشه

نکته : بهتر است از 3 -4 ماه قبل با حساب خود کار کنید تا گردش مالی داشته باشد و حتما لازم نیست در این مدت کل مبلغ 10.000 یورو در حساب گردش کند و ماهی 3-4 میلیون هم کفایت میکند

نکته : جدیدا سفارت منبع درآمد و ساپورت مالی شما را میخواد که مشخص شود بعد از اینکه این مبلغ تمام شد از کجا هزینه زندگی شما تامین میشود ، بنابراین اگر سند ملکی در ایران دارید که تحت اجاره هست ، قیمت گذاری کرده و ترجمه کنید و ضمیمه مدرک تمکن مالی کنید یا از حساب پدر یا مادر به عنوان ساپورت کننده پرینت بگیرین ، مخصوصا اگر پولی به صورت یکجا به حساب شما وایرز شده از طرف پدر یا مادر که ساپورت کننده شما هستند باید باشه و حتما پرینت حساب ایشان هم باید ضمیمه بشه و منبع درآمد فرد ساپورت کننده هم باید قابل اثبات باشه و مدارک لازم جهت اثبات منبع درآمد نیز باید ترجمه و تحویل بشه

7- آیا همسر و بچه های من میتوانند همراه من که پذیرش تحصیلی دارم به اتریش بیایند ؟

جواب : بله ، قانونا همسر فرد متقاضی به همراه فرزندان زیر 18 سال این امکان را دارند که همراه شما ویزا بگیرند و مدارک همه نفرات خانواده باید همزمان تحویل سفارت شود

8- برای گواهی تمکن مالی همسر و فرزندان به چه صورت باید اقدام کرد ؟

جواب : همسر شما باید یک حساب جداگانه داشته باشد با همان 10.000 یورو و گردش 3 ماهه و برای فرزندان شما که زیر 18 سال هستند به ازای هر نفر مبلغ 3500 یورو در حساب شما باید باشد ( این مورد همیشه دستخوش تغییر و تحول است و بهتر است قبل ازهر اقدامی از سفارت اتریش به صورت تلفنی سوال شود )

9- آیا میتوانم بعد از اینکه وارد اتریش شدم درخواست الحاق همسر یا فرزندانم را بدهم ؟

جواب : بله این امکان وجود دارد و باید طبق سوال 8 مدارک لازم را به سفارت تحویل دهند

10- آیا با اجاره یک خوابگاه میتوان به همراه همسر یا فرزندان برای ویزا درخواست داد ؟

جواب : در صورتی که خوابگاه از تظر متراژ برای خانواده باشد ، بله میشود

قانونا باید به ازای هر نفر تقریبا 19 متر اجاره شده باشد یعنی برای یک زوج دو نفره یک اتاق با کاربری 2 نفره و یا برای زوج با فرزند با توجه به تعداد فرزندان زیر 18 سال هر نفر 15 متر به

متراژ محل سکونت اضافه میشود

11- چطور باید خوابگاه اجاره یا رزرو کرد و چه نکاتی باید رعایت شود ؟

جواب : از طریق سایت رسمی دولتی اتریش در اینجا میتوانید به صورت اینترنتی خوابگاه رزرو کنید

نکته : برای رزرو خوابگاه ابتدا باید به صورت آنلاین در سایت ثبت نام کنید و فرم مربوطه را پر کنید و خوابگاههای مورد نظر را که از قبل تعین کرده اید در لیست طبق الویت انتخاب کنید ، سپس مبلغ 950 یورو به عنوان پول پیش از طریق صرافی یا فردی در خارج از کشور یا اتریش ، به حساب بانکی موسسه واریز کنید تا پروسه رزرو خوابگاه آغاز شود

نکته : تحت هیچ شرایطی قبل از واریز مبلغ پول پیش به شما نمیگن که خوابگاه خالی هست یا اصلا خوابگاهی که انتخاب کردید در اون تاریخ موجود هست یا نه و باید ابتدا پول به حساب واریز بشه و بعد از تقریبا 10 روز از تاریخ واریز ، به شما خوابگاه معرفی میشه از طریق ایمیل و شما 7 روز کاری وقت دارید که در صورت عدم تمایل ، خوابگاه را عوض کنید وطی یکایمیل اعلام میکنید که خوابگاه دیگیری با شرایط دیگیری میخواهید و آنها مجددا به شما خوابگاه دیگری را پیشنهاد میکنند تا اینکه در نهایت به توافق برسید

بعد از آن، همان قرار داد اینترنتی را پرینت میگیرید و تحویل سفارت میدهید

نکته : رزرو خوابگاه ترجیحا از 3 ماه بعد از تحویل مدارک به سفارت شروع شود ، یعنی مثلا شما روز نوامبر مدارک را باید تحویل سفارت بدهید و وقت سفارت دارید ، پس رزرو خوابگاه را جوری تنظیم کنید که قرارداد شما از تاریخ 1 فوریه شروع شود ، چون معمولا ویزا 3 ماه زمان میبرد و در صورتی که ویزا دیر صادر شود شما از روزی که قرارداد شروع میشود باید اجاره خوابگاه را واریز کنید

نکته : مدت اجاره خوابگاه حتما 1 سال باشد

نکته : کنسل کردن خوابگاه همواره دردسر داشته و باید 2 ماه زودتر از زمانی که در نظر دارین ، به خوابگاه اطلاع دهید و معمولا از پول پیش شما مبلغی کسر خواهد شد

نکته : خیلی مهم نیست که خوابگاه نزدیک دانشگاه شما باشد یا نه ، همین که نزدیک مترو باشد کافیست و همچنین با توجه به اینکه اکثرا در ابتدا باید به کلاس زبان معرفی شوند ، در نتیجه معلوم نیست در کدام منطقه از شهر کلاس زبان برگذار میشود، پس خیلی روی موقعیت جغرافیایی خوابگاه حساس نباشید ، هرچند میتوانید از روی آدرس خوابگاه موقعیت آنرا در شهر مورد نظر بررسی کنید

نکته : بعد از واریز پول پیش مرتبا ایمیل خودرا چک کنید چون هر لحظه امکان دارد به شما خوابگاهی پیشنهاد شود و اگر طی هفت روز کنسل نکنید ، همان برای شما ثبت خواهد شد

12- من نمیخوام خوابگاه برم و میخوام از همین اول خونه اجاره کنم ، باید چکار بکنم ؟

جواب : این کار کمی سخت هست چون شما باید اجاره نامه ارائه بدید و تا وقتی اینجا نیستید اجاره منزل یا سوئیت امکان پذیر نیست مگر اینکه فردی از طرف شما وکالت داشته باشد که منزل اجاره کند و با اجاره نامه اون میشه برای ویزا هم درخواست داد

نکته : این مورد برای خانواده ها بهتر هست و افراد مجرد بهتر هست که ابتدا در خوابگاه باشن و نهایتا بعد از مدتی کنسل میکنن و خونه اجاره میکنن ، در صورتی که 2 نفر باشید قطعا اجاره یک سوئیت به صرفه تر خواهد بود

13- من نه میخوام خوابگاه برم نه خونه اجاره کنم ، فقط میخوام یه گواهی محل سکونت داشته باشم ، باید چکار کنم ؟

جواب : اگر آشنایی در اتریش دارید که میتواند در شهری که از آنجا پذیرش دارید برای شما گواهی سکونت صادر کند مشکلی نخواهید داشت ، گواهی به این صورت است که فرد مورد نظر که منزلی را قانونا با اجاره نامه رسمی تحت اجاره دارد یا اینکه مالک آنجاست ، باید فرم مربوطه به این کار را از شهرداری گرفته پر کند به همراه اجاره نامه یا سند ملکی که به نام خودش است برای شما پست کند

نکته : در این مورد هم باید مدت زمان اقامت حداقل سال باشد

نکته : معمولا افرادی هستند که به صورت سوری در ازای مبالغی این کار را انجام میدهند ولی شخصا این راه را پیشنهاد نمیکنم مگر مگر مگر در شرایطی که دیگر راهی برای شما وجود ندارد ، چون هم از نظر اخلاقی مشکل دارد و به نحوی تقلب محسوب میشود و هم از نظر مالی ، چون اون پول از دست شما رفته و عملا اجاره نامه ای به صورت واقعی وجود نداره و فقط به درد گرفتن ویزا میخورده ، ولی خوب برای بعضی از افراد هم میتونه خوب باشه در کل نه این مورد رو رد میکنم نه تائید

14- آیا بعد از تحویل مدارک به سفارت ، میتوانیم مبلغ 10.000 یورو را از حساب بانکی خارج کنیم ؟

جواب : بله این امکان وجود دارد ولی بهتره کم کم از حساب خالی بشه و همه مبلغ هم خارج نشه چون اگه نقص مدرکی بهتون بزنن مجددا حساب بانکی رو میخوان

15- ویزایی که تویه پاس ما میخوره چقدر اعتبار داره ؟

جواب : از تاریخ صدور به مدت 4 ماه و شما باید تا قبل از پایان اعتبار ویزا به اتریش بیاید

16- اگر مبلغی بیشتر از 10.000 یورو تویه حساب باشه بهتر هست ؟

جواب : به هیچ وجه و در این صورت بهتون ایراد میگیرن که از کجا اومده و ایجاد شک و شبهه میکنه ، بهتره همون 10.000 یوور باشه با پرینت 3 ماهه یا پرینت حساب پدر یا مادر

17-آیا با ویزایی که تویه پاس من میخوره میتونم اول به یک کشور دیگه در اتحادیه اروپا برم و بعدا بیام اتریش ؟

جواب : خیر ، ویزای شما مولتی نیست و سینگل هست یعنی اینکه باید اولین ورود شما به اتریش باشه

18-مدرک تمکن مالی از بانک و پرینت حساب باید به آلمانی ترجمه بشه ؟

جواب : معمولا گواهی تمکن مالی به انگلیسی صادر میشه و همچنین پرینت حساب و در صورتی که انگلیسی باشه نیازی به ترجمه نیست ولی اگه بانک مورد نظر شما گواهی رو به فارسی صادر کرد باید به آلمانی ترجمه بشه

19- از چه بانکی بهتر هست گواهی تمکن مالی بگیریم ؟

جواب : خیلی فرقی نداره ولی بانکهایی که تا به حال تحریم نشدن بهتره مثل پاسارگاد، پارسیان، سامان ، اقتصاد نوین ،،، ولی در کل از اکثر بانکها قابل قبول هست

20-برای تحویل مدارک به سفارت باید حتما خودم حظور داشته باشم ؟

جواب : بله باید حتما خود شما شخصا در سفارت باشید یا وکیل رسمی شما

21- چطور باید از سفارت وقت بگیریم ؟

جواب : هم از طریق ایمیل سفارت که تویه سایتشون هست هم از طریق شماره های تماس سفارت هم از طریف فرم تماس با ما که باز هم در سایت سفارت موجود هست

22- سفارت اتریش در روز تحویل مدارک از ما مصاحبه میکنه ؟

جواب : خیر و فقط مدارک رو تحویل میدین و برمیگردین تا به شما اطلاع بدهند که ویزا صادر شده

نکته : در دادن شماره تلفن خیلی خیلی دقت کنید همچنین ایمیل چون اینها راههای ارتباطی سفارت با شماست

23- آیا کسی میتونه تویه اتریش پیگیر کارهای ویزا باشه و آیا این کار تاثیری در روند صدور ویزا داره ؟

جواب : بله قطعا تاثیر داره و میتونه کار صدور ویزا رو خیلی جلو بندازه ولی حتما و حتما باید فرد مورد نظر از طرف مشا وکالت داشته باشه

نکته : وکالت نامه بهتر هست در زمینه کارهای پذیرشی ، اجاره منزل یا خوابگاه و کارهای مربوط به ویزا باشه و حتما در سفارت اتریش تنظیم و تائید شده باشه ( جهت اطلاعات بیشتر با سفارت اتریش تماس بگیرید )

24- آیا در زمینه ویزای تحصیلی و کارهای لازم برای تحویل مدارک بعد از پذیرش میتوانیم از شما کمک بگیریم ؟ و آیا هزینه ای بابت این کار باید پرداخت کنیم ؟

جواب : بله میتونید و هیچ هزینه ای لازم نیست به ما پرداخت کنید

 

 

end faq

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

چه کارهای پذیرش شما از طریق ما انجام شده باشه و چه با ما به عنوان مشاور در ارتباط هستید ، ما به شما در تمام موارد مربوط به ویزا مشاوره میدهیم و نیازی نیست به ما مبلغی بابت این کار پرداخت کنید

قطعا با اطلاعاتی که در این فایل تهیه شده و در اختیار شما قرار گرفته مشکلی در زمینه تحویل مدارک و صدور ویزا نخواهید داشت ولی در صورت داشتن هر گونه سوال با کمال میل پاسخگوی شما خواهیم بود

------------------------------------------------------------------------------------------------

دوستان اینها سوالاتی بود که طی این چند سال شما دوستان بارها از من پرسیدین و تا جایی که ذهنم یاری میکرد سعی کردم همه اونهارو اینجا ذکر کنم

اگر براتون سوال دیگه ای مطرح هست که حالت کلی داره ، ممنون میشم به من اطلاع بدید تا در این لیست قرار بگیره و اگر هم به صورت خاص و موردی سوالی دارید باز هم میتونید با من در ارتباط باشین تا به شما راهنمایی های لازم رو بدم

خوشبختانه در طی این سالها در زمینه :

شرایط و ضوابط اخذ پذیرش از دانشگاههای مختلف اتریش

شرایط و ضوابط اخذ ویزای تحصیلی اتریش

شرایط و ضوابط کار دانشجویی و کار دائمی در اتریش

شرایط و ضوابط امور اقامتی در اتریش

شرایط و ضوابط راه و روش زندگی در اتریش

اطلاعات جامع و کاملی به صورت عملی کسب کردم و شخصا تجربه همه موارد بالا رو داشتم و هیچ وقت در دادن این اطلاعات به دوستان دریغ نکردم و نخواهم کرد

هر سوالی در زمینه های ذگر شده داشتین میتونین بپرسین و با من در ارتباط باشین تا بتونم بهتون کمک کنم و در آخر ازتون یه خواهش کوچیک دارم : اگه این مطالب و کارها براتون مفید بود ، لطفا ته دلتون برای من به زبون دل خودتون یه کوچولو دعا کنید خیلی ممنون

این مطالب تا جایی که امکان داشته سعی شده که بی نقص باشه و جنبه کلی داشته باشه و از دوستان خواهش میکنم در صورتی که به موردی برخورد کردن که با نوشته های من منافات داشت به من اطلاع بدن تا بررسی کنم

------------------------------------------------------------------------------------------------

استفاده از این مطالب تنها با ذکر نام منبع ( انجمن دانشجویی پیشگامان اتریش ) و درج آدرس وبسایت ما  قابل کپی برداری و استفاده میباشد

-----------------------------------------------------------------------------------------------

در صورت داشتن هر سوالی در هر زمینه ای با ما در ارتباط باشین و قبل از هر اقدامی آگاهانه پا در این وادی بزارین

انجمن دانشجویی پیشگامان اتریش همواره در تلاش است تا به شما کمک کند که بتوانید کارهای لازم جهت گرفتن پذیرش و در ادامه ویزای تحصیلی اتریش را به شخصه انجام دهید و در دام موسسات اعزام دانشجو قرار نگیرید

همچنین در صورت تمایل میتوانیم در این زمینه شخصا کارهای شمارا نیز انجام بدهیم

با ما قبل از انجام هر کاری و هر تصمیمی به طو رایگان در ارتباط باشین تا بتونیم راهنمایی های لازم رو بهتون بدیم

موفق و پیروز باشید

مدیریت انجمن دانشجویی پیشگامان اتریش

سامان پارسی