به انجمن ApplyAustria خوش آمدید

برای تبدیل ویزای تحصیلی به کاری سابقه کار لازمه ؟

داشتن سابقه کار قطعا نقش خیلی خیلی مهمی ایفا میکنه ولی به این معنی نیست که بدون سابقه کار نشه ویزا گرفت . قاعدتا اون دسته از افرادی که قبل از اومدن به اتریش در رشته ای که مدرکش رو دارن سابقه کار خوب داشتن با رسیدن به سطح قابل قبول زبان شانس بیشتری دارن . ولی اونایی هم که هیچ سابقه کاری ندارن به شرطی که نمرات خوبی داشته باشن و بتونن با معدل خوب فارغ التحصیل بشن شانس کار پیدا کردن دارن. 

باید حتما درسمون در اتریش تموم بشه یا وسطاشم میشه درخواست ویزای کار داد ؟

اگه سابقه کار خوبی دارین میتونین از زمانی که زبانتون خوب شد دنبال کار بگردین و به محض اینکه کار رو پیدا کردین و قرارداد کاری قانونی طبق قوانین ویزای کار رو بستین ، میتونین ویزاتون رو از تحصیلی ب کاری تبدیل بکنین و دیگه اجباری نیست که حتما درس هم بخونین . ولی اگه سایقه کاری یا تجربه کاری خوبی ندارین معمولا باید منتظر باشین تا یک مدرک اتریشی بگیرین و بعد از اون با توجه به آموخته هاتون دنبال کار باشین

چه مدرک زبانی باید داشته باشیم برای گرفتن ویزای کار ؟

در اکثر موقعیت های کاری داشتن مدرک زبان آلمانی سطح بالا ( معمولا B2 به بالا ) لازمه ولی در اصل نظر کارفرما مهم هست . نداشتن مدرک زبان سطح بالا شانس ورود شما به مرحله مصاحبه رو کم میکنه چون کارفرما در اولین مرحله فقط رزومه شما رو میبینه . 

در بعضی رشته ها گاها با دانش زبان انگلیسی هم میشه کار پیدا کرد مثلا در رشته برنامه نویسی ولی خیلی خیلی به ندرت 

گرفتن ویزای کاری شرط سنی داره ؟

هیچ شرط سنی برای دریافت یا درخواست ویزای کاری نیست ولی ولی سن نقش خیلی مهمی در پیدا کردن کار داره . مثلا کسی که سابقه کاری خوبی نداره یا اصلا سابقه کار نداره و تازه داره برای لیسانس میخونه و سنش بالای 30 سال هست ، این فرد بعد از فارغ التحصیلی که شاید چند سالی هم طول بکشه شانس کمی برای پیدا کردن کار داره و کمتر کارفرمایی حاضر میشه برای همچین فردی سرمایه گذاری بکنه . 

البته به این معنی نیست که همچین فردی اصلا شانس نداره ولی خیلی خیلی کم . پس بهتره قبل از هر درخواستی هدف خودتون رو از اومدن به اتریش برای تحصیل مشخص کنید . همیشه یک راهی هست مثلا همچین فردی همیشه امکان راه اندازی کسب و کار شخصی براش هست .  

قوانین محدویت حقوق ماهیانه برای ویزای کاری به چه صورت هست ؟

در اتریش یک فرد خارجی برای دریافت ویزای کاری باید ماهیانه از یک مبلغ خاصی بیشتر دریافتی داشته باشه . یعنی قراردادی که شما میبندید نیاید از یک حد نصابی کمتر باشه . 

این حدنصاب هر سال تغییر میکنه و معمولا به دو دسته زیر 30 سال و بالای 30 سال تقسیم میشه . مثلا در سال 2020 برای افراد زیر 30 حقوق باید بالای 3300 یورو و زبر 30 سال 2750 یورو ( این ارقام برای افراد با شرایط مختلف و درخواست در سالهای بعدی میتونه کاملا متفاوت باشه)

این یک قانونه واگه کارفرمایی زیر این مبلغ به شما بخواد حقوق بده متاسفانه شامل ویزای کاری نمیشین 

اگه در اتریش در یکی از دانشگاهها فارغ التحصیل شده باشین یکسال وقت دارین کار پیدا کنین و در اون حالت حداقل حقوق کمی پایین تر هست و راحت تر میشه کار با اون حقوق رو پیدا کرد . 

همیشه برای اطلاع از این میزان حداقل حقوق باید به وبسایت های اقامت و مهاجرت اون استانی که هستین مراجعه کنید 

این پروسه چقدر زمان میبره ؟

بعد از اینکه کاری با شرایط بالا پیدا کردین که میتونه گاها خیلی طولانی بشه ، میتونین درخواست ویزای کار رو در اداره مهاجرت اتریش ثبت کنید . معمولا بین 1 تا 3 ماه زمان میبره تا درخواست شما نهایی بشه و ویزای کاری به مشا تعلق بگیره . 

در بیشتر موارد اگه کاری که پیدا کردین و قراردادی که بستین طبق شرایط و قوانین ویزای کار باشه با درخواست شما موافقت خواهد شد . 

میتونیم از طریق کسی یا شرکتی این کار رو انجام بدیم ؟

بهترین حالت این هست که خودتون مستقیما با کارفرماها مکاتبه بکنین ولی میشه از طریق شرکتهای رسمی که در اتریش اجازه انجام این گونه کارهای اداری دارن هم دنبال کارفرما و قرارداد کاری باشین . 

دقت کنید که در این زمینه اگه میخواین با واسطه کار بکنین مفاد قراردادتون رو حتما با یک وکیل حقوقی چک کنید تا متضرر نشین . میتونین در این زمینه با ما و مشاورین حقوقی ما هم در تماس باشین 

برای گرفتن ویزای کار عجله نکنین ، اجازه بدین زبانتون خوب بشه

خیلی وقتها ارسال مرتب رزومه های ضعیف برای شرکتهای بزرگ ، شانس شما رو برای همیشه میسوزونه

واقع بین باشین

شرایط سخت ماهارو مجبور کرده به فکر مهاجرت باشیم ولی سعی کنید واقع بین باشین و انتظار نداشته باشین تا به کشور مقصد رسیدین کار پیدا بشه. شرایط سنی ، سوابق کاری و تخصص خودتون رواز قبل  در نظر بگیرین 

اطلاعاتتون به روز باشه

همیشه قوانین جدید در رابطه با ویزای کاری رو مطاعه کنید . الان دیگه همه کشورهای اطلاعات کاملشون رو روی وبسایتهای مهاجرتی خودشتون میزارن. آگاهی از قوانین جدید کمک زیادی به شما میکنه 

انتخاب رشته مناسب

انتخاب رشته دانشگاههی مناسب هم خیلی خیلی مهم هست مخصوصا برای افرادی که سابقه کاری ندارن یا سابقه یا تخصص کاری کمی دارن . باید از قبل رشته های مورد نیاز اون کشور رو بررسی کنید و بعدا اقدام کنید 

وقت کشی نکنین

بعد از اینکه وارد کشور مورد نظرتون شدین وقت رو از دست ندین ، شما مثل یه بچه هستین که دوباره متولد شده و باید مجددا شروع بکنه به یادگیری. زبانتون رو قوی کنید حتی اگه شرایط زندگی سخت بود. زبان مهمترین رمز موفقیت شما هست .

انتخاب کشور مناست

یکی از مهمترین موارد در موفقیت و رسیدن به ویزای کاری ، انتخاب کشور مناسب برای ادامه تحصیل هست . باید با توجه به رشته و سوابق کاری یا علایق کاریتون و تحقیق خوب و کامل کشور مورد نظرتون رو انتخاب کنید . 

مشاوره تخصصی

اگه میخواین با کسی مشورت بکنین ، سعی کنین کسی رو برای این کار انتخاب بکنین که خودش این را رو قبلا رفته و یه روزی در شرایط شما قرار داشته . این فرد میتونه مسیر رو برای شما از اول تا آخر مشخص بکنه