شرایط ازدواج در اتریش
اولین و مهمترین سوالی که خیلی از بچه ها میپرسن این هست که : آیا با ازدواج میشه اقامت گرفت ؟
جوابش هم نه هست هم آره حالا چجوری ؟
قبلا یعنی حدودا 14 یا 15 سال پیش اینجوری بود که اگه شما با یه اتریشی ازدواج میکردین همون لحظه میتونستین برین و درخواست پاسپورت اتریشی بکنین ولی الان دیگه اینجوری نیست و چون خیلی ها از این قانون سوء استفاده کردن هر سال سخت تر و سخت تر شد تا اینکه الان شما تا 6 سال اول فقط میتونین از طذیق ازدواج با فردی اتریشی ویزای همراه یا Family سال به سال تمدید بکنین و بعد از 6 سال میتونین برین برای درخواست اقامت .
اما تویه این 6 سال مرتبا چک میشین که آیا ازدواج شما واقعی هست یا سوری و فقط برای گرفتن اقامت ؟؟ باید به اداره اقامت ثابت بکنین که تویه همه این سالها با هم بودید و گاها میان کنترل از منزل که ببینن با هم زندگی میکنین یا نه یا حتی اکانت های شبکه های اجتماعی شما رو چک میکنن که ببینن با هم هستین یا نه . البته همه اینها به صورت راندم هست و شاید برای کسی اصلا اتفاق نیفته ولی همچنان این قانون برقرار هست
همینطور برای اون فرد اتریشی در صورت سوری بودن این موضوع جریمه بسیار سنگینی در نظر گرفتن که نخوان به خاطر پول این کار رو بکنن. همچنین در صورتی که طلاق بگیرن نثف اموالش به همسر سابقش میرسه که اینم یک قانون بازدارنده هست برای اینکه کسی نخواد سوری ازدواج بکنه .
برای ازدواج یک فرد ایرانی مسلمان با یه اتریشی غیر مسلمان باید از شهرداری منطقه یک وقت گرفته بشه برای انجام مراسم قانونی ثبت ازواج که معمولا تویه یک بخشی از اون اداهر یا توهی یک کلیسا انجام میشه .
اگه بخواین ازدواج خودتون رو در سفارت ایران ثبت بکنین یه مقدار کار پیچیده میشه چون همسر شما مسلمان نیست و از نظر شرعی جای اشکال هست ولی قانون گذار در این موارد قوانینی در نظر گرفته که بهترین راه تماس با سفارت ایران هست چون این قوانین مرتبا تغییر میکنه. قوانین ازدواج زن ایرانی مسلمان یا مرد خارجی غیر مسلمان و همچنین مرد ایرانی مسلمان با زن خارجی غیر مسلمان با هم تفاوت دارن که بهتره این قوانین رو کامل مطالعه کنید و از سفارت ایران مشاوره بگیرین.البته اگه بخواین ازدواجتون رو در سفارت ایران هم ثبت کنید .
برای ازدواج با یک فرد ایرانی که پاسپورت ایرانی با اتریشی داره معمولا مشکل خاصی وجود نداره و این کار بدون مشکل انجام میشه .